Over mij

Rob Engelhard, geboren in 1953. Al vroeg was ik ge´nteresseerd in fotografie en toen ik op mezelf woonde, kwam er al gauw een donkere kamer, waar ik mijn zwartwit films ontwikkelde en foto's afdrukte. Al gauw was ik de gelukkige eigenaar van twee spiegelreflexcamera's met meerdere zoomobjectieven en vast brandpunten.

Na jarenlang niets met fotografie gedaan te hebben, kwam de digitale fotografie in opmars en kocht ik mijn eerste digitale camera in 2003.

Mijn favoriete onderwerp was (en dat is het nog steeds) macrofotografie, met name insecten. Maar met mijn digitale point-and-shoot camera was het erg moeilijk om insecten te fotograferen. De werkafstand was erg kort en de camera reageerde niet echt snel. Ik moest wel heel erg geduldig zijn, want vaak was het beestje al weg voordat de foto genomen kom worden.

Na de aanschaf van een digitale spiegelreflex en een macro-objectief ging het allemaal wat makkelijker, hoewel niet elke foto een voltreffer was. Het blijft moeilijk om insecten te fotograferen en het blijft een aanslag op je geduld.

De laatste tijd gaat mijn interesse meer uit naar vogelfotografie en zie dit als een uitdaging voor de toekomst. Ik hoop dat ik in de komende tijd mijn vaardigheden hiervoor zal verbeteren om hier nieuwe en betere foto's te laten zien.

Ik hoop daarom dat u nog eens terugkomt om mijn foto's te bekijken.

Rob Engelhard.